Visa artiklar
SkolArena

SkolaArena

Med hjälp utav SkolArena får skolan ett digitalt bibliotek med alla skolans fysiska böcker registrerade och kopplade till bibliotekskatalogen samt en samlingsplats för alla de digitala lärresurser och det pedagogiska material skolan önskar länka till denna. Det blir enklare att söka, hitta, strukturera och sortera information samtidigt som alla skolans böcker och pedagogiskt material samlas på en plats.

Skolbiblioteket

Här kan alla hitta de böcker som finns på skolan, både skönlitteratur, facklitteratur och läromedelsböcker. Eleverna kan också hitta de e-böcker som finns att tillgå. Då alla böcker är kopplade till bibliotekskatalogen finns information om varje bok samt en sammanfattning av vad boken handlar om. Här är tanken att den som använt eller läst en bok också skall kunna skriva en bokrecension och ge den betyg i form utav stjärnor. Här går det också att länka till wikipedia (eller annat uppslagsverk) för att få mer information om författaren till boken. I skolbiblioteket kan eleverna även registrera lån då de väljer att låna hem en bok från skolan.

Övriga digitala resurser

För elever:
Här kan eleverna söka information från de sidor skolan väljer att länka till där, t.ex. spindeln, länkskafferiet, wikipedia, saol, multimediabyrån... (gratislänkar) samt landguiden, NE, djur i världen...(betallänkar). Skolan väljer själv vilka länkar de önskar ha där.

Skolan kan naturligtvis också länka digitalt läromedel som eleverna kan använda sig av, t.ex. learn english kids, mult.se, lilla aktuellt och ur.

Som hjälp och pedagogiskt verktyg för eleverna kan skolan lägga in hjälprutor och/eller länkar som eleven sedan kan ta hjälp utav i sitt informationssökande. Detta kan vara sådant som lärare/pedagoger själva har utformat eller befintlig länk från webben (t.ex. kolla källan).

Skolan kan även välja att belysa ett områden/teman som alla eller delar av skolan för tillfället arbetar med och koppla intressanta länkar till dessa, t.ex. valet, cabaréområde och barnkonventionen eller annat som är aktuellt.

För pedagoger:
Utöver det som eleverna har att tillgå kan pedagoger här samla skolans egna länkar, planeringar, utvärderingar, filmer och annat pedagogiskt material. Hit kan skolan koppla både gratislänkar som t.ex. AV-medias utbud, lektion.se, Teacher On Demand samt till betal- och prenumerationstjänster som veckans nutidskryss.

För vårdnadshavare:
Utöver det som eleverna har att tillgå kan skolan välja att lägga länkar till sådant som kan vara av intresse för föräldrar, t.ex. medierådet, kolla källan och skolverket.

Kärna

Snart är det dags för Cabaré 2012. Arbetet har påbörjats och efter påsklovet är alla i full gång.

Här en bild från förra årets cabaré: We will rock you

 Förra årets musikal i cabaréuppsättningen var We will rock you.

Friskolan i Kärnas webplats hitar du här!